اشتراک گذاری

تازه های پلیمری

لزوم بازنگری به جایگاه پلاستیک ها در دنیای پساکرونا

لزوم بازنگری به جایگاه پلاستیک ها در دنیای پساکرونا

لزوم بازنگری به جایگاه پلاستیک ها در دنیای پساکرونا

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : [get_reading_time]دقیقه

269

39

لزوم بازنگری به جایگاه پلاستیک ها در دنیای پساکرونا

به گزارش صنایع پلاستیک، تا قبل از بحران شیوع کووید-۱۹ در جهان، موجی علیه ماهیت پلاستیک ها به راه افتاده بود که از پشتیبانی رسانه ای و صنعتی قابل توجهی هم برخوردار بود. هر چند، در اصل گروهی که با استفاده از پلاستیک ها مخالفت می کنند، یک خواسته زیست محیطی به حق را ظاهرا دنبال می کنند، اما برخی نیز از این موقعیت برای حذف این عنصر حذف ناشدنی از زندگی مدرن انسان امروزی، سواستفاده کردند. اما به محض شروع بحران و نیاز به مصنوعات پلاستیک برای محافظت افراد و به ویژه بخش درمانی از این انتقال این ویروس و نیز نیاز روز افزون به بسته بندی ها و ظروف یکبارمصرف، بار دیگر این پرسش در ذهن اقتصاددانان پلیمری جهان پیشامد که به راستی آینده پلاستیک چیست و جهان مدرن بدون پلاستیک قابل تصورست؟ جایگاه حقیقی پلاستیک ها در تخریب محیط زیست کجاست؟ آیا با  توجه به پیشرفت های شگرفی که در بازیافت مواد پلاستیکی رخ داده است، آیا فرهنگ سازی در استفاده صحیح از پلاستیک نه تنها می تواند مشکل پلاستیک و محیط زیست را حل نماید، بلکه از سوی دیگر موجب حفظ منابع دیگر بشر برای مصارف عینی ترشان می شود و کیفیت زندگی بشر را نیز بالا نگاه می دارد. شیوع کرونا، لزوم بازنگری به جایگاه پلاستیک ها در دنیای پساکرونا یادآوری می کند و حالا پرسش اساسی این است که  جایگاه پلاستیک پس از پایان این بحران کجاست؟ آیا وقت اصلاح دیدگاه ما به این ماده جوان در تاریخ صنعت نرسیده است که در همه حنبه های زندگی بشرمدرن ریشه دوانده است؟ در ادامه دکتر توحید عبداله‌زاده دکترای پلیمر به بررسی اقتصاد جهانی در فردای کرونا و جایگاه پلاستیک در آن روزگار پرداخته است، که به بخشی از پرسش های مطرح در ذهن فعالان این صنعت پاسخ می دهد.

مدل‌های اپیدمولوژیک نشان می‌دهند که کنترل ویروس کرونا در یک دوره کوتاه غیرممکن است. شیوع گسترده این ویروس در سراسر جهان و نبود روش درمانی قطعی و واکسن این نگرانی را در بین اقتصاددانان به‌ وجود آورده است که طولانی شدن دوره شیوع ویروس اثرات عمیقی بر اقتصاد جهان خواهد داشت.

اعمال محدودیت‌ها به منظور کنترل ویروس و قرنطینه خانگی طولانی مدت تبعات زیادی برای اقتصاد خواهد داشت. در نتیجه این سیاست‌ها، در آینده‌ای نه چندان دور رکود عمیقی دامن تمام دنیا را خواهد گرفت و رشد فقر خطرات و تبعات منفی بیشتری برای جوامع خواهد داشت .صنعت پلاستیک نیز همچون سایر صنایع تحت تاثیر این بحران است و در میان مدت و بلند مدت می‌تواند زیان سنگینی را بر صاحبان مشاغل در این صنعت وارد کند. این یادداشت به بحث و بررسی فرصت‌هایی که پلاستیک در کنار تهدید‌های ناشی از شیوع کرونا می‌تواند ایجاد کند، پرداخته است.

این برهه خاص از تاریخ بیش از پیش ارزش پلاستیک‌ها را بیان می‌کند. در شرایطی که جهان در شوک ناشی از شیوع کرونا قرار گرفته، پلاستیک‌ها یکی از اصلی‌ترین سپرها در مقابل این ویروس و مهم‌ترین سلاح‌های انسانی در این جنگ تمام عیار است. دستکش، ماسک و گان پزشکی از جمله این موارد است که از مصنوعات تولید شده پلیمری می‌باشند. پیش از این، هجمه‌های فراوانی برماهیت پلاستیک وارد شده و از این ماده به عنوان قاتل طبیعت یاد می‌شد و بسیاری از دلواپسان به اصطلاح دوستدار محیطزیست با نقد غیرمنصفانه سعی در پاک کردن صورت مسئله دارند در حالی که این نکته را باید در نظر گرفت که بدون پلاستیک و توسعه آن تقریبا زندگی بشر با شکل کنونی امکان پذیر نیست. اکنون پلاستیک‌ها تا حدی در زندگی انسان نقش ایفا می‌کنند که مردم همچنان نمی‌دانند بسیاری از داروهایی که اکنون با عملکرد چندگانه و هوشمند جان انسان‌ها را نجات می‌دهند پلیمری می‌باشند.

دغدغه دوستداران محیط‌زیست عمدتا رهایش زباله‌های پلاستیکی در طبیعت و عدم تجزیه آن بعضا تا چند صد سال می‌باشد که در این راستا نه تنها فرهنگ‌سازی افکار عمومی بر تفکیک زباله‌های خشک و تر و عدم رهایش این زباله‌ها در محیط‌زیست نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند بلکه توسعه صنعت بازیافت و تولید پلاستیک‌های زیست‌تخریب‌پذیر از مهم‌ترین راه‌حل‌ها برای رفع این معضل می‌باشد. پس به نظر می‌رسد به جای حذف پلاستیک‌ها از زندگی بشر بهترین راه‌حل توسعه فرهنگ بازیافت و استفاده از پلاستیک‌های سبز می‌باشد.

مطمئناً در شرایط کنونی کارگران و متخصصان صنعت پلاستیک هم از قاعده بیکاری میلیون‌ها نفر مستثنا نیستند ولی به طور قطع به دلیل تقاضای بالای مصنوعات پلاستیکی، عاری بودن این مواد از آلودگی در حین تولید، بسته‌بندی و عدم نیاز به شست‌وشو آن‌ها در شرایطی که بحران آب به عنوان یک تهدید جدی می‌باشد، باعث شده تا آسیب اقتصادی کمتری نسبت صنایع غیر‌پزشکی داشته باشد.

بسیاری از شرکت‌های صنعت پلاستیک با تکیه بر ظرفیت تولید و بهره‌گیری از نیرو‌های متخصص خود از این فرصت استفاده کرده‌اند تا تجهیزات پزشکی مورد نیاز مردم عادی و کادر درمانی را فراهم سازند و ضمن اشغال‌زایی در این شرایط بحرانی باعث تزریق نشاط و امید در جامعه شوند.

جیم فیتلرینگ، مدیرعامل شرکت داو در گفتگو با انجمن مجازی مهندسان پلاستیک، که در ۳۰ مارچ ۲۰۲۰ برگزار شد بیان کرد که او زمان مهم‌تری از را برضرورت و نقش پلاستیک‌ها در شرایط فعلی و جنگ علیه کرونا به یاد ندارد و با توجه به اینکه صنعت پلاستیک یکی از ستون‌های اقتصاد جهانی است با این حال حداقل برای یک‌بار در تاریخ از صنعت پلیمر و شیمیایی به بدی اشاره نمی‌شود.

با اینکه تمامی افراد در تخصص‌های گوناگون در جهان بر مبارزه با این ویروس متحد شده‌اند ولی هنوز کار به اتمام نرسیده است و هنوز مسیر طولانی برای حذف و ریشه‌کن شدن کامل این بیماری پیش‌رو است .صنعت پلاستیک نیز ضمن انجام رسالت و مسوولیت اجتماعی در مسیر صحیحی گام برداشته و با القای امید در جامعه می‌تواند مرهمی بر شرایط حال حاضر جامعه باشد.

این مطلب از ویکی شیمی گرفته شده و با افزودن مطالبی به آن منتشر شده است.

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما