به گزارش صنایع پلاستیک، به نظر می رسد که کاهش ظرفیت تولید پلیمرها و مواد شیمیایی در پتروشیمی های آسیا با توجه به ضعف شدید تقاضای جهانی که پس از بحران شیوع کرونا تشدید هم شده است، غیرقابل اجتناب است. در ابتدای این بحران، تقاضای چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده و مصرف کننده پلیمرها و مواد شیمیایی کاهش یافت و پس از آنکه چین موفق به مهار بیماری شد، شیوع و همه گیری آن در جهان، تقاضا را در سایر نقاط دنیا به شدت کاهش داده است.
ICIS در همین رابطه می نویسد، تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی در آسیا در حال برنامهریزی برای کاهش بیشتر تولید به دلیل افت شدید تقاضا و سقوط قیمتهای جهانی نفت خام به دلیل همهگیری جهانی ویروس کرونا و اعمال محدودیتهای رفتوآمد و قرنطینه در بیشتر شهرهای جهان، هستند.
بعضی از واحدهای پایین دستی صنایع پتروشیمی (صنایع تکمیلی) در حالا مدیریت ذخیرهسازیهای خود به دلیل بالا رفتن سطح آنها هستند، در حالی که فعالیتهای اقتصادی و تولیدی در بسیاری از بخشهای دیگر جهان به دلیل اقدامهای پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا در عمل متوقف شده است.
جان ریچاردسون، تحلیلگر ارشد بازارهای آسیا در این باره گفت: ریسکهای خرید خوراک و فروش محصولات پتروشیمی در شرایطی بیسابقه قرار دارد که تا به حال شاهد آن نبودهایم، شرکتها اگر گامی اشتباه بردارند با شرایط جبران ناپذیری روبهرو خواهند شد.
وی افزود: بنابراین تنها رویکرد معقول برای شرکتهایی که در موقعیت دشوار از لحاظ مالی قرار میگیرند، به حداقل رساندن نرخ بهرهگیری از ظرفیت عملیاتی است.
ریچاردسون تصریح کرد: بازیگران بزرگتر شاید بهدنبال دستیابی به سهم بیشتری از آنچه در بازار مانده است، هستند، اما ارزیابی آنچه در بازار باقیمانده، کاری دشوار است.
برای واحدهای کراکر در آسیا، بهطور معمول در سه ماه دوم سال شاهد چرخش فصلی قابل توجهای هستیم، بهطوری که واحدهای کراکر ژاپن در این فصل برای عملیات تعمیر و نگهداری برنامهریزی میکنند.
این مطلب از نیپنا برگرفته شده است و با تعدیل و اضافاتی به نشر می رسد.