به گزارش صنایع پلاستیک،در بازار تهران امروز قیمت پی وی سی حدودا ۱۷.۰۰۰ تومان پیشنهادشده است، لیکن به دلیل امید به ارسال پالس مثبت و کاهش احتمالی قیمت پی وی سی در روزهای آتی، معامله ای ثبت و یا اعلام نشده است یا لااقل کسی با چنین قیمتی، امروز از بازار آزاد پی وی سی نخریده است. اما متاسفانه پیش بینی ها غلط از آب درآمدند تا صنایع پایین دستی با خوراک پی وی سی در آستانه ورشکستگی قرار بگیرند و رقابت های شدید علاوه بر افزایش قیمت پایه در هفته جاری، همه و همه علائمی از به اغما رفتن این صنایع در آخرین ماه از سال رونق تولیدست.
در حالی که اخبار بسیاری مبنی بر اینکه کامیونهای حامل محموله های صادراتی پی وی سی در مرزها متوقف شده و یا در حال برگشتن به مبدا بارگیری خود هستند، بازار این کالا در داخل به سمت یک فاجعه در حرکت است و قطار این صنعت در حال خارج شد از ریل است.
کارشناسان رسانه های تخصصی باتوجه به شرایط بازار، افت قیمت پی وی سی در بازار ایران را پیش بینی می نمودند و انتظارداشتند میزان رقابت ها برای خرید پی وی سی در بورس کالا با کاهش نسبت به هفته گذشته روبه رو شود.
بر خلاف این پیش بینی ها، اینچنین نشد و پی وی سی ها به ویژه گریدهای امولسیون پی وی سی اروند و پی وی سی سوسپانسیون گرید S65، امروز در تالار محصولات پتروشیمی، نه تنها با کاهش شدت رقابت مواجه نشدند، بلکه با افزایش رقابت نسبت به هفته گذشته نیز رو به رو بودند. به بیانی که در گزارش آنلاینمان در کانال تلگرامی صنایع پلاستیک، عرضه کردیم در یک کلام، پی وی سی ها بازار را به آتش کشیدند.
به نظر می آمد افزایش حجم عرضه پی وی سی با توجه به کاهش صادرات در اثر بسته شدن مرزها، و نیز تعیین سقف خرید به کاهش قیمت این گروه کالایی کمک نماید، و پتروتحلیل نیز بر همین مبناو با در نظر گرفتن شرایط روانی ناشی از شیوع کرونا، تحلیل داشته است اما بر خلاف پیش بینی ها، امروز نه تنها با کاهش رقابت مواجه نبودیم بلکه نسبت به هفته های گذشته با افزایش رقابت نیز مواجه شدیم.
امروز پی وی سی امولسیون پتروشیمی اروند ۴۳ درصد رقابت شد و انواع پی وی سی های S65، S 60 و S70 نیز از ۳۵ تا بیش از ۴۰ درصد رقابت را به خود دیدند.
طرفه آنکه قیمت های پایه پی وی سی در ایران بر خلاف بازارهای جهانی در دود هفته اخیر، کاملا صعودی بوده است و انواع گریدهای پی وی سی مشمول بیشترین افزایش قیمت شده اند. حال و با نزدیک شدن به پایان سال، در حالی که چه تامین کنندگان بازار آزاد و چه تولیدکنندگان مشغول پر کردن انبارهای خود هستند، علاوه بر افزایش قیمت پایه، شدت رقابت ها نیز افزایش یافته است تا قیمت تمام شده در بورس کالا و تالار محصولات پتروشیمی بالا و بالاتر برود.
هفته گذشته، انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی طی نامه ای اعلام کرد که اگر بنا باشد که رقابت ها در گروه پی وی سی همینطور به صورت سی درصدی بالا برود باید فاتحه ۹۰ درصد صنعت پی وی سی در کشور را خواند! و حالا بازار بدون توجه به این اقدامات، به راه خود در افزایش افسانه وار خود ادامه می دهد.
در ماههای گذشته به علت بحران در روغن DOP و دی اتیل هگزانول، که به بیش از سی هزارتومان هم رسیدند { در بهار و تابستان ۹۸ } صنعت پی وی سی نرم به محاق رفت و حالا هم شاهد هستیم با افزایش قیمت پی وی سی در حال مشاهده نابودی سایر بخش های باقی مانده صنایعی که خوراکشان پی وی سی است، خواهیم بود.
همه این فجایع در حالی رخ می دهد که گفته می شود اکثر پی وی سی سازان با انباشته های فراوان مواجه هستند و برای نمونه پتروشیمی غدیر تا ۱۶ هزارتن در انبارهای خود پی وی سی ذخیره شده دارد که اگر یکباره به بازار بیایند، می توانند باعث شکستن قیمت ها و برتری عرضه بر تقاضا شوند. متاثر از شیوع کرونا، پیش بینی ها دشوار شده و تقاضا کاهش یافته است.
بدون شک ادامه همین روند، موجب خواهد بود که بسیاری از فعالان صنایعی نظیر لوله و اتصالات، کفپوش، در و پنجره پی وی سی و یو پی وی سی و … ناچار به تعطیلی واحدهای خود شوند که در پایان سالی که قرار بود رونق تولید در آن محقق شود، بسیار ناامید کننده است. در ادامه، لیست برخی از عرضه ها و میزان رقابت آنها در تالار محصولات پتروشیمی بورس کالای ایران در ۵ اسفندماه را مشاهده خواهید کرد.
- پلی وینیل کلراید E6834 پتروشیمی اروند با ۴۳ درصد رقابت معامله شد!!!
- پلی وینیل کلراید S65 پتروشیمی بندرامام با ۴۳ درصد رقابت معامله شد.!!!
- پلی وینیل کلراید S65 پتروشیمی اروند با ۳۶ درصد رقابت معامله شد.
- پلی وینیل کلراید S65 پتروشیمی اروند با ۳۵ درصد رقابت معامله شد
- پلی وینیل کلراید S65 پتروشیمی غدیر با ۴۰ درصد رقابت معامله شد!!
- پلی وینیل کلراید S65 (نقدی) پتروشیمی اروند با ۴۰ درصد رقابت معامله شد.
- پلی وینیل کلراید S65 پتروشیمی بندرامام با ۴۳ درصد رقابت معامله شد.
پس از این معاملات باید به نظاره نشست و مشاهده کرد، که این پالس های بسیار منفی چه اثری بر روی قیمت پی وی سی در بازار آزاد پلیمرها خواهد داشت! از یکسو افزایش قیمت پایه، یک نشانه منفی است و از سوی دیگر این میزان از رقابت بین معامله گران پالسی است که به بازار آزاد مجوز افزایش نسبتا قابل توجه قیمت پی وی سی را خواهد داد. پرسش اساسی اینجاست که با توجه به هفته های باقی مانده تا پایان سال و نحوه عرضه پتروشیمی های پی وی سی ساز از یکسو و تقاضای سرسام آور خریداران از سوی دیگر، آیا پی وی سی قیمت ۲۰.۰۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم را تجربه خواهد کرد؟