به گزارش گروه ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک، تیمی از دانشجویان دکتری مالزی با رویکردی پایدار در بسته بندی محصولات غذایی خشک، در یک چالش مهندسی جهانی که در لندن برگزار شد، پیروز شده اند. آنها بلوک های زیستی جدید برای کاهش بسته بندی های پلاستیکی در سوپر مارکتها را عرضه نموده اند و انتظار دارند که به زودی، بتوانند آنرا به تولید تجاری برسانند.
مهندسین دانشگاه ساوتهمپتون مالزی، دانشگاه مالایا و دانشگاه تکنولوژی پتروناس نمونه ای از بلوک های مواد غذایی قابل حل تهیه کرده اند که باعث کاهش چشمگیر میزان بسته بندی پلاستیکی یکبار مصرف درسوپر مارکت ها می شود.
تیم NanoMalaysia به عنوان برنده چالش Greenpeace scenario مووسسه مهندسی و فناوری جهانی چالش در لندن برگزیده شد.
بلوک های موسوم به PICAS که از کاراگینا و نشاسته تهیه می شود، با محافظت از محصول غذایی تا زمانی که در آب داغ جوشیده شود ، جایگزینی برای بسته بندی های پلاستیکی برای غذاهای خشک و سست فراهم می کند.
یک لایه نشاسته تمیز و شفاف، مواد غذایی را در خود نگه می دارد، در حالی که کاراژنان، یک ماده طبیعی که از جلبک دریایی قرمز حاصل می شود ، مانع از ورود رطوبت به این نوع بسته بندی جایگزین می شود.
“ایوان لینگ – Ivan Ling”، رهبر پروژه از دانشگاه ساوتهمپتون مالزی، گفت: “ما بسیار مفتخریم که به عنوان برنده این جایزه معتبر انتخاب شدیم. یکی از موضوعاتی که اخیرا توسط وزیر انرژی، علوم، فناوری، محیط زیست و تغییرات آب و هوایی مالزی مطرح شده است، کاهش زباله های پلاستیکی است و این مساله ما را به این فکر انداخت که چگونه می توانیم برای حل این موضوع نقشی ایفا کنیم. ”
وی افزود: “ما قصد داریم بلوک PICAS را بیشتر توسعه دهیم و امیدواریم که در آینده نزدیک بتوانیم آنرا به تولید تجاری برسانیم.”
بسته بندی زیستی جدید برای کاهش بسته بندی های پلاستیکی در سوپر مارکتها از آنجایی که باعث کاهش تولید بسته بندی های پلاستیکی می گردد، از یکسو منابع فسیلی را حفظ می نماید و از سوی دیگر مانع از افزایش ضایعات پلاستیک می گردد. ضمن اینکه از دیگر مزایای این نوع بسته بندی ها کاهش میزان گازهای گلخانه ای و به ویژه CO2 است که برای محیط زیست بسیار مفید ارزیابی می گردد.