به گزارش صنایع پلاستیک، بهزاد محمدی در آیین بزرگداشت روز پتروشیمی که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد از افزودن ۱۶ محصول جدید به سبد محصولات پتروشیمی جهت تنوع بیشتر تولیدات این صنعت خبر داد.
وی با بیان اینکه هماکنون ۵۶ مجتمع پتروشیمی فعال در کشور سالانه ۳۳ میلیون تن معادل روزانه ۶۵۰ هزار بشکه نفت خام خوراک دریافت میکنند، تصریح کرد: تعداد مجتمعهای پتروشیمی کشور به ۸۳ مجتمع و خوراک دریافتی آنها به سالانه ۶۲ میلیون تن معادل روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام در سال ۱۴۰۰ میرسد.
وی با اشاره به اینکه مجموع حجم سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی از ۵۳ میلیارد دلار کنونی به ۷۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ و به حدود ۹۴ میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۴ خواهد رسید، ادامه داد: افزایش مجتمعهای پتروشیمی به ۱۰۹ مجتمع و خوراک دریافتی ۷۴ میلیون تن در سال معادل یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز در سال ۱۴۰۴ نیز خود نشانگر گذر از خامفروشی است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰ و جهش دوم صنعت به بیش از ۱۰۰ میلیون تن و در جهش سوم یعنی تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۱۳۳ میلیون تن در سال خواهد رسید، تصریح کرد: با برنامهریزیهای انجام شده، ۱۶ محصول مهم پتروشیمی برای نخستین بار تا سال ۱۴۰۴ به سبد تولید محصولات صنعت پتروشیمی ایران افزوده میشود.
محمدی اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی بهمنظور محرومیتزدایی و ایجاد اشتغال در اسلامآباد غرب یک مجتمع تولید پلیپروپیلن از گاز طبیعی (GTPP) شامل یک واحد متانول به ظرفیت ۶۶۰ هزار تن، یک واحد PVM به ظرفیت ۱۲۰ هزار تن و یک واحد پلیپروپیلن به ظرفیت سالانه ۱۲۰ هزار تن را با مشارکت بخش خصوصی اجرا خواهد کرد.
یکی از روش های مهم در تاب آوری شرکتهای پتروشیمی در دوران تحریم و نیز حمایت از صنایع پایین دستی، افزایش تنوع محصولات در سبد پتروشیمی کشورست.
هر چند تحریم، همچنان به علت عدم اجازه ورود تکنولوژی های روز و کارآمد سبب شده است تا صنعت پتروشیمی ایران و به تبع آن صنایع پایین دستی پتروشیمی کشور از مدرنیزه شدن عقب بمانند و همین موضوع سبب می گردد تا در بازارهای جهانی نتوانیم از نظر کیفیت و قیمت تمام شده، رقیب سرسختی برای سایر رقبا باشیم.