به گزارش صنایع پلاستیک، تزریق پلاستیک آزادی زیادی در اختیار طراح می گذارد اما طبیعت این پروسه موجب محدودیت های خاصی می شود که شاید به طور عادی به ذهن طراح نرسد. رعایت نکات کلیدی در طراحی یک قطعه برای تزریق پلاستیک موجب می شود فرآیند تزریق، بدون دردسر و مشکل خاصی انجام شود و شما دچار وقفه در تولید یا پرت و ضایعات مواد نشوید. از همین رو اهمیت بسیاری دارد. طبعا وقتی سخن از طراحی یک قطعه برای فرآیند تزریق پلاستیک می شود، این طراحی ارتباط مستقیمی و خطی با ساخت قالب تزریق دارد.
نظر به اهمیت این مطلب در ادامه لیستی از مهمترین نکات طراحی را آورده ایم که بهتر است هنگام طراحی برای تزریق پلاستیک یک قطعه آنها را رعایت کنید:
هنگام طراحی برای تزریق پلاستیک یک قطعه تا جای ممکن ضخامت دیواره های مدل را یکسان درنظر بگیرید. دیواره هایی به ضخامت بین ۱.۲ تا ۳ میلیمتر برای کار با هر ماده اولیه ای مناسب هستند. اگر مقاطع شما ضخامت های مختلفی دارند تا حدی که طرح اجازه می دهد این تغییرات ضخامت را به طور پیوسته و نرم در قطعه ایجاد کنید. دستوراتی مثل Chamfer و Fillet برای ایجاد تغییرات نرم می توانند به شما در این کار کمک کنند. با این کار می توان از توزیع متناسب پلاستیک در کل فضای قالب اطمینان داشت.
همچنین در طراحی خود مقاطع ضخیم را توخالی کنید. مقاطع و دیواره های ضخیم می توانند مشکلات زیادی در فرآیند تزریق پلاستیک ایجاد کنند. بهتر است این دیواره ها را توخالی درنظر گرفته و ضخامت استانداردی برای آن درنظر بگیرید. برای بالا بردن مقاومت این مقاطع می توانید در حجم توخالی تعدادی دنده و سازه های خرپا مانند درنظر بگیرید. با این روش تغییر شکل قطعه پس از خنک شدن آن به حداقل می رسد.
نکته کلیدی دیگر اینست که برای همه دیواره های عمودی قطعه خود حدود ۲ درجه انحراف درنظر بگیرید.(Draft Angle) این انحراف خروج قطعه از قالب را ساده می کند. دیواره های عمودی که زاویه انحراف برای آنها درنظر گرفته نشده باشد روی سطوح خود اثرات سایش نشان می دهند.
و در انتها در نظر داشته باشید به هنگام طراحی یک قطعه همه گوشه های قطعه خود را نرم کنید. برای نرم کردن گوشه های داخلی شعاعی در حدود نصف ضخامت دیواره درنظر بگیرید و برای گوشه های خارجی حدود ۱.۵ برابر ضخامت دیواره را درنظر بگیرید. با رعایت این نکته می توانید از پیوستگی ضخامت دیواره در تمام قطعه(حتی در گوشه ها) اطمینان داشته باشید.