به گزارش واحد ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک، در شبکه نساجی PlasTexTron فناوری بازیافت Starlinger در جستجوی یک راه حل سالم از نظر زیست محیطی و اقتصادی جهت زباله های نساجی مخلوط شده از چندین ماده است. ارایه فناوری جداسازی و بازپردازش زباله های نساجی مخلوط از نظر فنی یک چالش به حساب می آید، که برای رفع آن در یک پروژه جدید در اتریش سرمایه گذاری شده است. قرارست فناوری بازیافت Starlinger در این پروژه، به عنوان عنصر محوری مورد استفاده قرار گیرد.
سه دانشگاه و هشت شرکت اتریشی در پروژه ای به نام COIN-project TEX2MAT مشارکت دارند که توسط Plastics Cluster of ecoplus که یک آژانس تجاری در جنوب اتریش، فعالیت دارد، رهبری می شود. این پروژه توسط وزارت فدرال اتریش در امور دیجیتال و اقتصادی موسوم به BMDW تامین مالی می شود.
هر ساله صدها تن منسوجات قدیمی که قابل استفاده مجدد نیستند و فروخته نمی شوند در کارخانه ها یا سوزانده می شوند و یا به محل دفن زباله ها می روند. صنعت نساجی، صنعتی رو به رشد ات و نسبت پارچه های چند ماده ای، یعنی پارچه هایی که مخلوطی از الیاف های مختلف طبیعی و مصنوعی هستند، به طور پیوسته در حال افزایش است.
جامعه و قانون گذاران به درستی خواستار راه حل های سریع فناورانه جهت بازیافت این نوع ضایعات و زباله ها به منظور حفاظت از محیط زیست و صرفه جویی در منابع مادی هستند. علاوه بر این، پروژه مذکور در پی ایجاد حلقه بسته از مواد اولیه تا مواد اولیه است، با هدف بازیافت کارآمد که سبب می شود محصول نهایی با خصوصیات شبیه به مواد نو تولید شود.
پروژه TEX2MAT به بازیافت انواع پارچه های قدیمی که ترکیبی از پلی استر و پنبه هستند، می پردازد. مرحله اول جداسازی آنزیمی پلی استر و پنبه به روشی است که توسط دانشگاه منابع طبیعی و علوم وین توسعه داده شده است.
به بیان دیگر در مرحله اول، مواد پلی استر و پنبه طبیعی توسط یک آنزیم از هم جدا می شوند. پس از پردازش مناسب، مواد در محصولات جدید مورد استفاده مجدد قرار می گیرند. مواد ورودی توسط شرکت های Herka Frottier,، Salesianer Miettex و Huyck.Wangner Austria (Xerium گروه ) که همگی از نظر مکانی در جنوب اتریش واقع شده اند، تامین می شود.
فناوری بازیافت Starlinger – که توسط واحد تجاری Starlinger که خطوط بازیافت تولید می کند و در حال حاضر راه حل هایی برای تولید حلقه ی بسته در زمینه پارچه های پلی استر ایجاد کرده است. – خدمات بازیافت و تخصصی را برای این پروژه ارایه می دهد. برای دستیابی به یک نتیجه مطلوب، کنترل های منظمی بر خاصیت مواد توسط دانشگاه لوبن صورت می پذیرد.
مخلوط پلی استر و پنبه از محصولات نظیر حوله و همچنین پارچه های قدیمی به صورت ملافه و لباس کار توسط فناوری بازیافت Starlinger پاره و خرد شده و سپس با روش آنزیمی که دانشگاه فنی وین توسعه داده است، جداسازی می شوند. هدف تهیه یک فرآیند نمونه جهت تولید حلقه بسته است.
پروژه TEX2MAT در نوامبر ۲۰۱۷ آغاز شده است و بناست طی دو سال به پایان برسد. شرکای پروژه در فواصل منظم برای بحث در مورد پیشرفت کلی پروژه با یکدیگر ملاقات می کنند. در سپتامبر ۲۰۱۸ این پروژه در کنگره بین المللی فیبر GFC عرضه شده است. همچنین اطلاعات بیشتری از پیشرفت این پروژه در نمایشگاه K 2019 به اطلاع عموم رسید. انتظار می رود که این پروژه در انتهای سال ۲۰۱۹ یا ابتدای ۲۰۲۰ میلادی به پایان خود برسد.