به گزارش صنایع پلاستیک، این هفته با وجود ثبات نسبی در قیمت میانگین دلار نیمایی (کاهش ۰.۳ درصدی)، شاهد ریزش قیمت های پایه جدید مواد پلیمری متاثر از قیمت های جهانی پلیمرها بودیم. هر گاه نقش فاکتور دلار نیمایی در قیمت های پایه کم رنگ می شود، نقش تغییر قیمت های جهانی پلیمرها بیشتر می شود. این هفته به جز یک گروه کالایی یعنی استایرن بوتادین رابر، همه گروه های کالایی با کاهش قیمت پایه مواجه شدند. در ادامه نگاهی انداخته ایم به ترین های این هفته :
سویه افزایشی:
در سویه افزایشی بازار، تنها یک گروه کالایی وجود داشت. امروز، در قیمت های اعلامی استایرن بودتادین رابر روشن با یک درصد رشد قیمت پایه مواجه شد. همچنین قیمت استایرن بوتادین رابر تیره هم اعلام نشد. افزایش یک درصدی قیمت پایه SBR روشن، سبب شد قیمت این کالا به ازای هر کیلوگرم به رقم ۱۳۲.۳۰۴ ریال برسد.
سویه کاهشی:
برعکس سویه افزایشی بازار که این هفته بسیار خلوت بود، سویه کاهشی بازار این هفته تعداد زیادی از گروه کالایی را شامل شد. در ادامه بیشترین میزان کاهش قیمت های این هفته و نیز کمترین میزان کاهش قیمت های این هفته مواد پلیمری را مورد بررسی قرار داده ایم:
بیشترین میزان کاهش قیمت به کالای پلی استایرن معمولی تعلق داشت. این گروه کالایی با ۵.۷ درصد ریزش در قیمت پایه نسبت به هفته گذشته، در هر کیلوگرم ۶.۱۵۴ ریال ارزانتر شد و به قیمت ۱۰۲.۲۳۴ ریال رسید.
دومین کالایی که این هفته بیشترین ریزش قیمت را به ثبت رساند، بازهم از خانواده پلی استایرن ها بود. پلی استایرن انبساطی این هفته ۵.۳ درصد کاهش قیمت را به ثبت رساند. این میزان کاهش قیمت پایه نسبت به هفته گذشته، سبب شد قیمت این کالا به کیلویی ۱۰۹.۳۵۷ ریال برسد که ۶.۱۱۰ ریال ارزانتر از هفته گذشته است.
پلی اتیلن سنگین اکستروژن PE 80 سومین بیشترین کاهش قیمت پایه را تجربه کرد. این گروه کالایی نسبت به هفته گذشته ۴.۵۵ درصد معادل ۴.۳۲۱ ریال در هر کیلوگرم ارزانتر شده و به قیمت کیلویی ۹۰.۷۳۷ ریال رسید.
اکریلونیتریل بوتادین استایرن یا همان ABS این هفته با افت ۴.۴ درصدی به کیلویی ۱۳۰.۰۱۶ ریال رسید و در جایگاه چهارم بیشترین میزان کاهش قیمت ها قرار گرفت.
پلی اتیلن سنگین تزریقی و پلی اتیلن سنگین اکستروژن PE 100 نیز با کاهش قابل ملاحظه ای در قیمت پایه شان نسبت به هفته گذشته مواجه شدند و ۳ درصد از ارزش خود را از دست دادند. این کاهش سه درصدی قیمت پایه، پلی اتیلن سنگین تزریقی را به قیمت کیلویی ۷۶.۹۷۳ ریال رساند و پلی اتیلن سنگین اکستروژن PE 100 نیز ۹۶.۵۰۵ ریال قیمت خورد.
در سوی دیگر، کمترین میزان کاهش قیمت ها به پلی اتیلن سنگین دورانی، پلی اتیلن سنگین بادی و انواع گریدهای پی وی سی سوسپانسیون تعلق داشت. هر سه گروه کالایی این هفته نسبت به هفته گذشته با ۱.۷ درصد کاهش قیمت مواجه شدند.
سایر گروه کالایی نظیر پلی اتیلن ترفتالات گرید بطری، پلی اتیلن سبک فیلم، پلی اتیلن سنگین فیلم، پلی پروپیلن شیمیایی و نساجی در دامنه ۱.۹ تا ۲.۶ درصد کاهش قیمت را تجربه کردند.
نتیجه گیری:
با توجه به اینکه بر خلاف تصور عموم، کاهش قیمت های پایه معمولا سبب می شود تا به دلایل گوناگون خریداران نسبت به خرید محتاط تر عمل نمایند، نمی توان گفت که این میزان کاهش قیمت ها توسط دفتر توسعه که همگام با ریزش قیمت پلیمرها در سطح جهانی در نظر گرفته شده بود، کمک زیادی به افزایش حجم معاملات نماید.
از سوی دیگر روز سه شنبه هفته جاری، ۱۴ آبانماه معاملات بهین یاب مواد شیمیایی که روزهای چهارشنبه انجام می شد هم در کنار عرضه های بهین یاب پلیمری معمول سه شنبه ها صورت می گیرد و تجربه نشان داده است، چنین شرایط معمولا به کاهش حجم معاملات خواهد انجامید.
هفته گذشته که هفته ای نیمه تعطیل بود و بالاخره پس از ده هفته سبب شد تا حجم معاملات به منطقه خطر یعنی زیر ۵۰.۰۰۰ تن سقوط نماید، حال با توجه به این کاهش قیمت، اگر در این هفته { که حداقل در روزهای عرضه بهین یاب مواد پلیمری تعطیل نیست.} حجم معاملات دوباره به ۵۰.۰۰۰ تن و بیش از آن بازگردد، می توان نسبت به آینده بازار تا حد زیادی امیدوار بود، اما ادامه روند نزولی بازار، و یا حتا تثبیت حجم معاملات به هیچ عنوان نمی تواند خبر خوشی برای صنعت پلیمر باشد.
به نظر می رسد که تقاضای واقعی صنایع در هفته رقم حدود ۵۵.۰۰۰ هزار تن با کمی اختلاف، کم یا بیش باشد، انتظار می رود که در طی هفته های آتی یا این میزان تقاضا در بازار تثبیت شود، یا شاهد افت تقاضا و در نتیجه حجم معاملات و آغاز یک دوره رکودی دیگر باشیم.