به گزارش صنایع پلاستیک، فردا یکشنبه ۲۱ مهرماه، روز انتخابات هیات مدیره و بازرس اتحادیه پلاستیک تهرانست. بی مناسبت نیست که به بررسی نکاتی چند در ارتباط با انتخابات فردای اتحادیه پلاستیک تهران بپردازیم.
۴ دی ماه سال ۱۳۹۷، عده ای ناشناس که امروز مشخص شده است ماموران وزارت اطلاعات بودند، به اتحادیه پلاستیک تهران رفتند و در سلسله دستگیری هایی که در آن زمان در جریان بود، تعدادی از اعضای هیات مدیره این اتحادیه قدیمی ایران را بازداشت کردند.
اینکه اتهام افراد بازداشت شده چه بود؟ در چه شرایطی بازجویی شدند؟ و …. هیچ یک بر ما به آن حد که به عنوان یک رسانه متعهد بتوانیم از جزییات آن چیزی بگوییم، روشن نیست. باید منتظر دادگاه این افراد و نتیجه آن ماند. لیکن نتیجه دستگیری های چهارم دی ماه ۹۷،این بود که از آن به بعد ( پس از شایعاتی چند و گذشت چند روز و انجام تحقیقات دادستانی و … ) اتحادیه توسط افرادی که منتخب و معتمد اتاق اصناف بودند، تا امروز اداره شد.
اتحادیه پلاستیک تهران، یکی از قدیمی ترین اتحادیه های کشورست. نام کامل آن اتحادیه صنفی سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین تهران است و بیش از هفت دهه از عمر آن می گذرد. این اتحادیه از جمله اتحادیه هایی است که تعداد قابل توجهی عضو دارد، چرا که هم تولیدکنندگان و هم توزیع کنندگان کلان و کوچک مصنوعات و محصولات پلاستیک، فیلم پلاستیک (نایلون) و ملامین را در بر می گیرد. اما معمولا، حداقل در سنوات اخیر، در دور اول برگزاری مجمع عمومی عادی، حدنصاب برای انجام انتخابات تامین نمی شود و کار به دورهای بعدی کشیده می شود.
این دوره، با توجه به حواشی پیرامون اتحادیه، کسانی که وارد اتحادیه می شوند می توانند باعث شوند تا یکبار دیگر این اتحادیه جان بگیرد و چون ققنوسی دوباره از خاکستر خود برخیزد و از زیر سایه بدبینی های اهالی صنعت و بازار خارج شود، یا با عملکردشان میخ آخر باشند بر تابوت نیمه جان اتحادیه پلاستیک تهران. پس این انتخابات، انتخابات مهمی است و رای شما، می تواند در سرنوشت یک اتحادیه برای همیشه اثرگذار باشد.
اتحادیه پلاستیک، تنها تشکل صنعت پلاستیک است که امکانات وسیع اجرایی برابر با قانون دارد. منتخبان به مجلس و وزارتخانه های گوناگون دسترسی دارند و می توانند درد و دل اهالی صنف را با دولتمردان از نزدیک بازگو کنند.
اگر فرض کنیم از همه گروهها به یک نسبت در انتخابات مشارکت می کنند، فروشندگان مواد اولیه پلیمری و شیمیایی بیشترین وزن را خواهند داشت. این هم مطلب پنهانی نیست که این گروه، علاوه بر فروش مواد اولیه، اکثرا یک یا چند دستگاه تزریق هم دارند و قطعاتی هم تولید می کنند و می فروشند. شرق تهران و تولیدکنندگان حاضر در اتحاد و سازمان آب هم، اگر همه هم رای شوند می توانند نقش تعیین کننده ای در انتخابات اتحادیه داشته باشند.
از نکات دیگری که در انتخابات اتحادیه لااقل در چند دوره اخیر همواره مطرح بوده است، بحث نسبت های فامیلی و قبیله گرایی هاست. متاسفانه این موضوع مانند آفتی بر انتخاب شایسته سالارانه در اتحادیه سایه انداخته است. یکی از رسانه های خوب صنعت پلیمر، امروز به نقل از اهالی یک منطقه از کشور که تعداد زیادی عضو در این اتحادیه دارد، نوشت: ” آنها به جز خودی به کسی رای نمی دهند!! ” (نقل به مضمون) در اینکه تمام کسانیکه از اهالی آن منطقه خاص هستند، با تایید صلاحیت به میدان رقابت آمده اند، حرفی نیست لیکن مساله بر سر انتخاب میان اصلح و انشالله صالح است. این قبیل قبیله گرایی ها، “می تواند” به انتخاب اصلح آسیب بزند. انشالله که اینطور نباشد و رای هر کس به به شایسته ترین کسی یا کسانی باشد که با توجه به سوابق کاری، شخصیت و … می شناسد و نه هر کسی که الزاما همشهری و یا فامیل است. لازم به ذکرست که چند منطقه از کشور در این اتحادیه، دارای اعضای زیادی هستند که گاه می توانند تعیین کننده نتیجه انتخابات شوند، توصیه ما به همه آنها، دوری از فامیل بازی و رای به اصلح است.
در این دوره از انتخابات، دو لیست وجود دارد و تعدادی نیز به صورت مستقل مشارکت کرده اند. اگر همه چیز اصولی بود، می بایست به جز پوسترها و شعارها، شاهد نشست هایی می بودیم که در آن افراد حاضر در لیست های ارایه شده و نامزدهای مستقل از برنامه ها و اهداف خود می گفتند و به توجیه اهالی صنعت و بازار می پرداختند که چگونه می خواهند به عنوان عضوی از اعضای هیات مدیره به دفاع از حقوق اعضای صنف بپردازند. اما خب انتظار چندانی از اتخابات یک اتحادیه در کشورما نیست وقتی در انتخابات بزرگتر از این هم کسی برنامه و روشهای اجرای آن ارایه نمی کند و با مشتی شعار به مقامات بالای اجرایی و تقنینی کشور هم می رسد.
نکته بسیار جالب دیگر در انتخابات دیگر تلون و تنوع میان کاندیداهاست. از ماشین ساز گرفته، تا روزنامه نگار، کارخانه دار، مغازه دار و … در میان کاندیدهای انتخابات اتحادیه پلاستیک تهران حاضرند. ما امیدواریم که فردا، اعضای صنف از هر بخش آن، با تمام قدرت در انتخابات مشارکت نموده و بهترین انتخاب را انجام دهند. انتخابات پر شور به معنای قدرت بیشتر برای منتخبانست.
مانند دوره گذشته، این دوره نیز انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار می شود. بر اساس بند ۶ ماده ۱۵ آیین نامه انتخابات هیات مدیره و بازرسان اتحادیه های صنفی، فقط صاحب پروانه کسب مجاز به شرکت در انتخابات بوده و شرکا، دارندگان وکالت محضری، مباشر و اعضای خانواده مجاز به شرکت در انتخابات نمی باشند. پس خدا را شکر از آرای وکالتی که آفت دیگری در بسیاری از انتخاباتهای دیگر تشکلهاست، در انتخابات فردا خبری نیست.
برای اینکه بتوانید رای بدهید، می بایست، اصل کارت ملی و پروانه کسب یا تصویر آن را به همراه داشته باشید. برای انجام فرآیند انتخابات فردا یکشنبه مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۱ از ساعت ۹.۳۰ تا ۱۴، شخصا به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از خیابان طالقانی، کوچه گوهر، پلاک ۲۵ (محل اتحادیه) مراجعه و کاندیدهای مورد نظر خود را از بین افراد تایید صلاحیت شده در قالب ۷ نفر اعضای اصلی هیات مدیره و ۱ نفر بازرس انتخاب نمایید.
در صورت رسیدن به حدنصاب، فردا یکشنبه ۲۱ مهرماه ۹۸، سکان قدیمی ترین تشکل صنف پلاستیک، به دست عده ای سپرده خواهد شد که اعضای صنف تعیین خواهند کرد. ما از همین حالا،برای این افراد، چه از لیست خاصی باشند و چه به صورت مستقل و منفرد در انتخابات اتحادیه مشارکت کرده اند، آرزوی موفقیت خواهیم داشت. امیدواریم که عملکرد این افراد، در این دوره طوری باشد که در شان یک اتحادیه هفتاد ساله است.
اسامی داوطلبین : ( به ترتیب حروف الفبا)
- محمدرضا اقدامیان
- محمد بختیاری
- محمدرضا توکلی کیوج
- یوسف جودی کیوج
- اشکان حیدری
- امیر خراسانی
- محمدحسین سهیلی بخش
- حسن شوندی
- سعید شیدایی
- اسرافیل قنبری ممان
- احسان کاظمی
- عبدالرزاق کیانی
- اکبر مشهدی زاده کیوج
- عبدالله نظریان
- بابک نورایی
- احمد یاری
اسامی افرادی که بر سر کرسی بازرس هیات مدیره به رقابت خواهند پرداخت نیز در ادامه آمده است:
- ابوالقاسم افشاری
- بیژن گنج پرور