اشتراک گذاری

پتروشیمی ایران

۶ درصد افزایش تولید محصولات پتروشیمی در ده ماهه نخست سال ۱۳۹۹

6 درصد افزایش تولید محصولات پتروشیمی در ده ماهه نخست سال 1399

۶ درصد افزایش تولید محصولات پتروشیمی در ده ماهه نخست سال ۱۳۹۹

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : [get_reading_time]دقیقه

296

43

6 درصد افزایش تولید محصولات پتروشیمی در ده ماهه نخست سال 1399

به گزارش صنایع پلاستیک، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ۶ درصد افزایش تولید محصولات پتروشیمی در ده ماهه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ خبر داد و تاکید کرد، که این رشد حجم تولیدات در دوران کرونا صورت گرفته است. البته ما علاوه بر پندمی کرونا، به تحریم ها به عنوان یکی دیگر از مشکلات صنعت پتروشیمی ایران نیز اشاره کردیم، اما در انتهای مطلب نسبت به نگاه کمی مسوولان پتروشیمی کشور و مشکلاتی که ایجاد کرده است، نیز پرداخته ایم.

سیدجلال میرهاشمی در مورد تأثیر کرونا بر تولیدات صنعت پتروشیمی اظهار کرد: خوشبختانه با اقدام‌های انجام شده، حدود ۶ درصد افزایش تولید محصولات پتروشیمی در ۱۰ ماه امسال نسبت به دوره مشابه پارسال محقق شده است. حدود سه درصد از این رشد تولید مربوط به افزایش تولید واحدهای موجود است و بخش دیگر هم با توجه به بهره‌برداری‌های جدید انجام شده است.

وی با تأکید بر روند افزایشی تولید در صنعت پتروشیمی، افزود: امیدوارم تولید این صنعت امسال به حدود ۶۱ میلیون تن برسد که بی‌شک در صورت نبود ویروس کرونا، شاهد رشد بیشتری در تولیدات این صنعت بودیم.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی به رعایت کامل دستورعمل‌های بهداشتی طی دوران شیوع ویروس کرونا در مجتمع‌های پتروشیمی اشاره و تصریح کرد: واحدهای پتروشیمی نیز همکاری بسیار مطلوبی در رعایت الزام‌ها و پروتکل های بهداشتی و تولید مواد و وسایل بهداشتی داشته‌اند.

میرهاشمی به برنامه‌ریزی برای انجام تعمیرات اساسی واحدهای پتروشیمی در سه ماهه پایانی سال اشاره و تصریح کرد: با توجه به فصل زمستان و افزایش مصرف گاز، این برنامه سبب شد تأثیر کمبود گاز در صنعت پتروشیمی حداقلی شود و تأثیر زیادی بر فعالیت مجتمع‌ها نداشته باشد.

این رشد در حجم تولید محصولات پتروشیمی ایران در حالیست که شرکتهای پتروشیمی جهان اکثرا با کاهش سودآوری و حجم تولیدات در سال ۲۰۲۰ که سال شیوع کرونا بود، مواجه بوده اند.

لازم به ذکرست که نباید فراموش کنید که از  سوی دیگر، تحریم ها نیز یکی دیگر از موانع پیش روی صنعت پتروشیمی کشور بوده است و با این وجود شاهد هستیم که تولید صنعت پتروشیمی کشور با بیش از شش درصد افزایش در ده ماهه نخست نسبت به سال گذشته شمسی { ۱۳۹۸ } مواجه بوده است.

این موارد در کنار هم سبب می شود تا بتوانیم با توجه به طرح هایی در طی جهش دوم صنعت پتروشیمی تا به حال راه اندازی شده اند، و در جهش سومی تا سال ۱۴۰۳ راه اندازی خواهند شد، مدعی شویم که پتروشیمی ایران از نظر کمی دوران نسبتا موفقی را علی رغم تحریم ها و کرونا پشت سر گذاشته است. اما این به معنای توفیق کلی صنایع پتروشیمی در کشورست؟ پاسخ به این پرسش قطعا منفی است، چرا که کیفیت کار این روزها نقش بسیار مهمتری نسبت به کمیت بازی می کند.

مضرات نگاه صرفا کمی به توسعه صنعت پتروشیمی

متاسفانه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی ایران، چه به علت متانول محوری، چه به علت عدم تولید کافی پروپیلن و پلی پروپیلن به عنوان خاویار صنعت پتروشیمی، چه از نظر عدم حرکت به سمت روش های مدرن تولید به علت تحریم ها، چه از نظر عدم تولید پلیمرهای مهندسی و محصولات با کارایی بالا، چه به لحاظ عدم مدیریت صحیح در صادرات و بازگرداندن ارز حاصل از صادرات، چه به لحاظ استفاده بهینه از مزیت هایی چون منابع هیدروکربوری شمال کشور یا از منظر مدیریت و استفاده بهینه از پارس جنوبی و یا احداث برخی پتروشیمی ها در مناطق کم آب و … نمی تواند نمره قبولی بگیرد.

هیچکس منکر توفیقات صنعت پتروشیمی کشور نیست، اما شاید مهمترین ایراداتی که می توان به این صنعت گرفت عدم حمایت آنها از صنایع پایین دستی است، بطوریکه بسیار پیش آمده است که محصولات پتروشیمی ایران در کشورهایی که صنایع پایین دستی رقیب ایران در بازارهای صادراتی مثل عراق، افغانستان، آسیای میانه و … دارند، با قیمت کمتری از داخل به دست این رقبا رسیده است و نتیجه شکست صنایع پایین دستی در رقابت در بازارهای صادراتی خاصه در کشورهای همسایه است.

عدم توسعه و تحقیق و به روز رسانی پروسه تولید در پتروشیمی ایران، سبب شده است که صنعتگران با وجود این همه محصول پتروشیمی و پلیمری در کشور، هنوز پلیمرهای مهندسی، پیچیده، با ویژگی خاص و کارآیی بالا را برای کاربردهای مهم و حساس از خارج از کشور وارد نمایند.  این بخش انتهایی را به مطلبی که شانا منتشر کرده بود، افزودیم که مسوولان بدانند اینکه تبدیل به کارخانه تولید پلی الفین جهان شویم، و مدام هم بر ظرفیت های تولید و صادرات خود بیافزایییم، به تنهایی نمی تواند موفقیت نامیده شود. هر چند این هم بخشی از موفقیت است، منتها صرفا در بحث کمیت!! لازمست اما کافی نیست.

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما