دولت کره جنوبی که با ممنوعیت صادرات ضایعات پلاستیک به چین از ابتدای سال ۲۰۱۸ وارد یک شوک در زمینه ی ضایعات پلاستیک شده بود، تصمیم گرفته است طی برنامه ای منسجم، تا سال ۲۰۳۰، ۵۰ درصد از ضایعات پلاستیک خود را بکاهد و میزان بازیافت پلاستیک را تا ۷۰ درصد افزایش دهد.
به گزارش واحد ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک ، وزارت محیط زیست، روز ۵ شنبه ۱۰ می ۲۰۱۸ مجتمع دولتی سوجونگ را برای مبارزه با افزایش ضایعات پلاستیکی در کشور تعطیل کرد. دولت کره جنوبی قصد در روند، تولید، توزیع، جمع آوری و بازیافت محصولات و مصنوعات پلاستیک دخالت نماید تا بلکه ضایعات پلاستیک را کاهش دهد.
کیم یونگ کیانگ، مدیر مووسسه بهداشت ملی کره گفت: “اقدامات عملی جامع بر افزایش مدیریت عمومی جهت تثبیت بازار بازیافت تمرکز دارد. دولت در چرخه ی حیات پلاستیک درگیر خواهد شد، از تولید گرفته تا بازیافت”
وی همچنین افزود:” برای حل و فصل بحران زباله های پلاستیک، جامعه به طور کلی نیاز به تغییر شیوه های مصرف، بازیافت و حتا فرهنگ دارد ”
دولت قصد دارد تا تولید زباله پلاستیک را تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۵۰ درصد کاهش دهد و میزان بازیافت را از سال جاری که ۳۴ درصد است تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۷۰ درصد برساند.
دولت کره جنوبی، در این راستا از جامعه ی مدنی خود برای فرهنگ سازی کمک خواسته است و کسانی را مسوول ارتباط و برگزاری جلسات مشاوره با شهروندان، روستاییان، مسوولان شرکت ها و گروه های مدنی کرده است تا نقطه نظرات آنها را اخذ کنند.
نکته ی دیگری که دولت کره ی جنوبی قصد دارد برای کاهش ضایعات پلاستیک به انجام رساند به حداقل رساندن تولید پلاستیک هایی است که پروسه ی بازیافت آنها دشوار یا بسیار هزینه بر و پیچیده است.
در این برنامه ی وزارت محیط زیست دولت کره ی جنوبی، تا سال ۲۰۲۰ یعنی تنها دو سال دیگر، می بایست تولید بطری های رنگی پلاستیکی در کره کلا متوقف شود. چرا که یکی از مشکلات عمده برای شرکتهای بازیافت، حذف رنگ بطری ها برای بازاستفاده از پلیمر بازیافتی است. اگر محصولات غیر قابل بازیافت یا گران قیمت برای این کار تولید شوند، شرکتهای تولید شونده با مالیات بازیافتی مواجه خواهند شد. با این حال همواره برخی از استثناها وجود دارد و برخی از بطری های رنگی برای حفظ کیفیت مواد غذایی مجوز تولید بدون هزینه ی اضافی را خواهند یافت.
در برنامه ی سبز کره ی جنوبی برای کاهش ۵۰ درصدی ضایعات پلاستیک تا سال ۲۰۳۰، استفاده از هر گونه مواد مضری که بازیافت آنها نیز دشوار است مانند پی وی سی ها، یا همان پلی وینیل کلراید به طور کلی ممنوع خواهد شد. این قانون برای دیگر مواد نظیر پلی استایرن نیز صادق است.
همچنین وزارتخانه ی محیط زیست کره جنوبی از شرکتهای تولیدکننده خواسته است از اکتبر جاری از برچسب هایی روی پلاستیک های خود استفاده کنند که به راحتی قابل جدا شدن باشند. چرا که این موضوع یکی دیگر از موانع بازیافت آسان و کم هزینه است.
هر محصولی که این استانداردهای بازیافتی را رعایت نکند، به صورت عمومی برای مردم اطلاع رسانی خواهد شد تا از آن استفاده نکنند. دولت همچنین قصد دارد، تا زمینه ی برخورد قضایی را با شرکتهای متخلف از قانون بازیافت فراهم آورد. از سال آینده تلاش خواهد شد تا عواقب قانونی مشخصی برای شرکت هایی که قوانین را رعایت نمی کنند، در نظر گرفته شود.
در ماه سپتامبر یک دستور عمل جدید برای بسته بندی با پلی استایرن منتشر خواهد شد که در ارتباط با محصولات الکترونیکی است.
در سطح مصرفی، وزارتحانه ی مذکور قصد دارد تا سال ۲۰۲۲، استفاده از فنجانها و فیلم های پلاستیک را تا ۳۵ درصد کاهش دهد. در این راستا، کافه داران همکاری های لازم را با دولت انجام خواهند داد و در صورت استفاده ی مشتریان از محصولاتی جز محصولات پلاستیک مضر، قصد دارند تخفیفی ده درصدی را برای محصولاتی چون قهوه به مشتریان خود ارایه دهند تا به صورت یک مشوق برای آنها در عدم استفاده از پلاستیک برای قهوه و …. عمل نماید.
بازارهای بزرگ و فروشگاه های مواد غذایی استفاده از فیلم های پلاستیک را کاهش می دهند و قصد دارند تا جعبه های کاغذی و کیسه های زباله ی استاندارد پلاستیک که قابل استفاده ی مجدد است، را به جای فیلم های پلاستیک معمولی ارایه دهند. ارایه ی سبدهای سنتی در بازارها یکی دیگر از راهکارهای مبارزه با ضایعات پلاستیک است.
در آماه آتی، وزات محیط زیست کره جنوبی قصد دارد تا کتابی را به منظور ارتقای اطلاع رسانی به مردم در این مورد منتشر نماید. کتاب حاوی اطلاعاتی در مورد راه مناسب برای جداسازی ومدیریت زباله های قابل بازیافت به ویژه از مبدا است. این اقدامات از زمانی آغاز شد که کشور با بحران زباله ها و ضایعات پلاستیکی مواجه شد.
از ابتدای سال جاری میلادی، چین واردات ۲۴ نوع از مواد و ضایعات قابل بازیافت را ممنوع کرد و همین یکی از دلایل بحران محیط زیستی کره جنوبی شد که ضایعات خود را به چین صادر می کرد. کره در سال گذشته بیش از ۱۹۶.۰۰۰ تن ضایعات را به بازارهای بین المللی خرید ضایعات پلاستیک فروخته که ۱۲۸.۰۰۰ تن آن یا دو سوم ضایعات پلاستیکش را به چین فروخته بود و وقتی که پکن ورود این ضایعات را ممنوع کرد، کره ی جنوبی دچار بحرانی در ارتباطات با ضایعات پلاستیکی شد.