به گزارش صنایع پلاستیک، «مرتضی بانک» در گفتگو با خبرنگاران در مراسم «روز کیش» که هر ساله بیستم آبان ماه در جزیره کیش برگزار می شود از معافیتهای مالیاتی ۲۰ ساله در کنار معافیتهای گمرکی در مناطق آزاد خبر داد و افزود: بازارهای مالی امروز جایگاه بسیار ارزشمندی دارند و می توانند در جهت فعالیت های توسعه ای و زیربنایی مورد استفاده قرار بگیرند. منطقه آزاد کیش پیشگام آغاز حرکت بازارهای مالی در مناطق آزاد است که امروز به ثمر رسیده است.
وی ادامه داد: واحدهای اقتصادی با بازارهای مالی و بورس باید دارای ارتباط قوی تری باشند به طوری که اگر این ارتباط بین بازارهای مالی و بورس با مناطق آزاد ایجاد شود تحولات بزرگی در حوزه فعالیت های اقتصادی در این مناطق ایجاد خواهد شد. در واقع دست دوستی بین این دو نهاد نیازمند فرهنگ سازی و ارتباط دوسویه است.
مشاور رییس جمهور همچنین درباره مباحث اخیر مطرح شده درباره معافیت های مالیاتی در مناطق آزاد گفت: تکیه بر درآمدهای مالیاتی از جمله سیاست های دولت و کشور است که اقدام شایسته ای است. سال های سال کشور آرزو داشت از تکیه بر درآمدهای نفتی جدا شود و به منابع اصلی که می تواند براساس فعالیت های مختلف اقتصادی صورت بگیرد متکی باشد.
بانک افزود: اقدامات نسبتا خوبی در دولت تدبیر و امید در این بخش انجام شده است. پیش بینی درآمدهای مالیاتی در کشور برای امسال ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است که تقریبا بخش عمده ای از بودجه کشور را تشکیل می دهد که کار شایسته ای است. همچنین یکی دیگر از نکات قابل توجه که کشور و دولت به آن تکیه دارند ایجاد اعتماد مردم به فعالیت هایی است که مربوط به مردم است.
مشاور رییس جمهور با اشاره به اینکه مناطق آزاد از دو ویژگی مهم «معافیت مالیاتی در چارچوب قانون به مدت ۲۰ سال» و «معافیت های گمرکی» برخوردار هستند گفت: این دو ویژگی از جمله عناصر مهم تشکیل این مناطق در ایران و در دنیا است. معافیت مالیاتی در مناطق آزاد ایران ۲۰ ساله است. این عدد در کشورهای همسایه ۲۵ سال، ۵۰ سال و بعضا دائمی است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: به نظر من قانون گذار قوانینی را در مناطق آزاد پیش بینی کرده که پایه های قوی و مستدل تخصصی و فنی دارد و یک فعال اقتصادی بعد از ۲۰ سال می تواند خود را با شرایط سازگار کند و در جهت تولید برنامه ریزی کند و کارش را ادامه دهد.
بانک افزود: این نکاتی که توسط برخی از افراد غیر کارشناس در حوزه مالیاتی مطرح می شود سیاست دولت نیست و مناطق آزاد از مزیت معافیت های مالیاتی برخوردارند که در غیر اینصورت منطقه آزاد معنا نخواهد داشت.
سیاست های دولت در این بخش در حال اجرا است و مناطق آزاد همان جایگاه قبلی خود و با همان معافیت های قانونی خود را دارند. در آینده تعداد دیگری از مناطق آزاد ایجاد خواهد شد که قرار است در مجلس شورای اسلامی مورد تصویب قرار بگیرد که مبنای فعالیت آنان همین ویژگی ها خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی نه در دولت و نه در مجلس درباره حذف معافیت های مالیاتی در مناطق آزاد گرفته نشده است گفت: به نظر نمی رسد که تغییری در این قانون اتفاق بیافتد. فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران مطمئن باشند با اعتماد به قانونی که در مناطق آزاد کشور وجود دارد آنها به فعالیت های خود ادامه خواهند داد.
در تکمیل این خبر که از ایبنا گرفته شده است، دیروز با یکی از فعالان در عرصه واردات ماشین آلات فرآیندی پلاستیک در محل اتحادیه پلاستیک گفتگو می کردیم، ایشان با اشاره به مزایای فوق الذکر از طرحی خبر دادند که طی آن، قرارست طرف ایرانی و ترک در یکی از مناطق آزاد با یکدیگر وارد تولید ماشین آلات فرآیندی پلاستیک شوند و محصولات تولید شده را برای بازار داخلی ایران و نیز بازارهای صادراتی ارسال نمایند. به گفته این فعال پلیمری این مذاکرات مراحل پایانی خود را طی می کند و تا نهایی شدن همکاری و عملی شدن آن، چیز زیادی باقی نمانده است.
وی همچنین افزود، که مطمئنا کیفیت ماشین هایی که قرارست در یکی از مناطق آزاد توسط شرکت ایرانی و شرکت های ترکیه ای تولید شوند، حتما از نمونه های معمول چینی بهتر خواهد بود. این فعال در پاسخ به پرسش ما که چند درصد این ماشین آلات در مناطق آزاد ایران تولید می شوند و چند درصد از قطعات وارداتی هستند، افزود: قرارست حدود هفتاد درصد از این ماشین ها تولید داخل و ۳۰ درصد از قطعات آنها وارداتی باشند.