به گزارش صنایع پلاستیک، احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران، با اشاره به افزایش قیمت فیلمهای پلیمری، گفت: پتروشیمیها قیمت مواد اولیه تولید فیلمهای پلیمری یعنی پلی پروپیلن را افزایش دادهاند و لذا به دنبال این افزایش قیمت تولیدکنندگان فیلمهای پلیمری نیز محصولات تولیدی خود را گران کردهاند. افزایش ۲۰ درصدی قیمت فیلم های پلیمری و اثر آن بر قیمت بسته بندی ها به زودی اثر خود را بر بسته بندی انواع صنایع به ویژه صنایع خوراکی و آشامیدنی خواهد گذارد.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران افزود: هر کیلوگرم فیلم پلیمری تا یک ماه پیش که قیمت دلار حدود ۳۵ هزار تومان بود به قیمت ۴۴ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشد اما هم اکنون و علیرغم کاهش قیمت دلار به حدود ۲۵ هزار تومان قیمت هر کیلوگرم فیلم پلیمری به ۵۳۷۰۰ تومان افزایش یافته است.
وی با انتقاد از اینکه مواد پلی پروپیلن به عنوان مواد اولیه تولید فیلمهای پلیمری توسط صنایع پتروشیمی داخلی تولید میشود،گفت: بناب این مبنای افزایش قیمت ماده پلی پروپیلن معلوم نیست زیرا این ماده توسط صنایع داخلی تولید میشود ضمن اینکه قیمت ارز نه تنها افزایش نداشته بلکه کاهشی بوده است.
ابوالحسنی گفت: از مورخ ۱۹ آذر ماه امسال تولیدکنندگان فیلمهای پلیمری بر اساس افزایش قیمت مواد اولیه پلی پروپیلن افزایش ۲۰ درصدی قیمتها را اعلام کردهاند.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران افزود: با توجه به اینکه کاربرد فیلمهای پلیمری در بستهبندی انواع مواد غذایی مانند چیپس، پفک، پنیر، حبوبات و غیره استفاده میشود، پیشبینی میشود قیمت تمام شده این محصولات در بازار طی یکی دو هفته اخیر افزایش یابد.
وی افزود: این در حالی است که قیمت فیلمهای پلیمری تولیدی توسط ترکیه که مواد اولیه آن را از ایران خریداری میکند پایینتر از فیلمهای پلیمری داخلی است لذا اگر امکان واردات فیلمهای پلیمری با تعرفه گمرکی پایین تر وجود داشته باشد، چاپخانهداران با واردات فیلمهای پلیمری از ترکیه میتوانند محصول نهایی را به قیمت پایینتری به کارخانههای بستهبندی مواد غذایی تحویل دهند.
این واقعیت تلخ که صادرات گرانول پلی پروپیلن به آنسوی مرزها، و انجام فرآیند تولید در ترکیه و بازگرداندن آن به ایران، ارزانتر از تولید فیلم های پروپیلن در ایران از آب در می آید، باید باعث شرمساری تمام کسانی باشد، که با بی تدبیری خود کاری کرده اند که تولیدات پتروشیمی ها، که همه چیز آنها، تقریبا در داخل کشور و به قیمت های ارزان تر از قیمت های جهانی تولید می شود، به جایی برسد که قاچاق معکوس برای تولیدکننده پایین دستی یا تجار صرفه داشته باشد.