به گزارش صنایع پلاستیک، بازار محصولات پتروشیمیایی هفتهای افزایشی را پشت سر گذاشت. این میزان افزایش در دادههای موثر معاملاتی، به گونهای رخ داد که تلخی سقوط هفته ماقبل آن را تا حد زیادی تسکین بخشید. افزایش ۱۱۵ درصدی حجم معاملات پلیمرها در هفته اول بهمن ماه ۱۳۹۹ پس از اولین کاهش قیمت جدی مواد پلیمری طی چند ماه گذشته رخ داد و نشان داد، اگر قیمت مواد اولیه به سمت رقمی معقول میل نماید، تقاضای موثر در بازار و صنایع پایین دستی موجودست و می توان صنایع پایین دستی را از این رکودی که به آن دچار هستند، خارج نمود.
بازار مواد اولیه پلیمری طی هفته گذشته چنان ارقام افزایشی را در کارنامه خود به ثبت رساند که شروعی بسیار جذاب را برای بهمن ماه سال جاری ترسیم میکند. حجم معاملات انواع محصولات پلیمری طی هفته گذشته رشد ۱۱۵ درصدی را تجربه کرد و سبب شد ۶۲ هزار و ۱۲۳ تن از مواد اولیه پلیمری در بورس کالا طی هفته گذشته مورد دادوستد قرار بگیرد. بررسیها نشان میدهد این میزان از حجم معاملات بیشترین مقدار طی ۱۵ هفته گذشته تاکنون به شمار میرود و نقطه امیدبخشی برای بازار محصولات پلیمری به حساب میآید.
بخش اعظم این میزان افزایش از مسیر رشد تقاضا رهگیری میشود. چرا که طی هفته گذشته میزان تقاضا به ۸۳ هزار و ۹۳۲ تن رسید که حکایت از رشد ۱۵۱ درصدی نسبت به هفته ماقبل دارد. محرک اصلی رشد میزان تقاضا از کانال ۳۳ هزار تنی هفته ماقبل به میزانی بیش از ۸۳ هزار تن را میتوان در نوسانهای کاهشی بهای ارز رهگیری کرد. چرا که سبب افت قیمتهای پایه برای هفته گذشته شد. این مطلب نه تنها رکود تقاضا را التیام بخشید، بلکه توانست سبب رشد حجم معاملات هم شود. در نهایت ۷۱ درصد از حجم عرضههای هفته گذشته مورد دادوستد قرار گرفتند که بیشترین میزان طی ۷ هفته گذشته تاکنون به شمار میرود.
اوضاع دادوستدهای محصولات شیمیایی نیز نشان از جریان افزایشی دادههای اثر گذار دارد. به طوری که در معاملات هفته گذشته حجم دادوستد انواع محصولات شیمیایی به ۳۰ هزار و ۷۶۰ تن رسید که حکایت از رشد ۲۷.۴۸ درصدی را دارد. در این بازار نیز محرک اصلی رشد حجم تقاضا به شمار میرود. چرا که میزان تقاضا با ۳۵ درصد افزایش به ۳۹ هزار و ۶۹۲ تن رسید که بیشترین مقدار طی ۶ هفته گذشته تاکنون به شمار میرود.
تنها دادهای که در این بازار رخسار افزایشی نداشت و افت ناچیز ۱.۱۷ درصدی را تجربه کرد، میزان عرضهها بود که ۳۹ هزار و ۳۸۰ تن طی هفته گذشته به ثبت رسید. برآیند همه این دادهها سبب شد که در معاملات هفته گذشته ۷۸ درصد از حجم عرضهها مورد دادوستد قرار بگیرد که بیشترین مقدار طی ۱۴ هفته گذشته تاکنون است.
در راستای کمک به کاهش سریع تر و با شیب بیشتر قیمت پایه مواد اولیه پلیمری، کمیته تخصصی پتروشیمی طی مصوبه ای اعلام کرد که قصد دارد از این هفته دوباره میانگین هفتگی دلار نیمایی را جایگزین میانگین ماهیانه خرید و فروش آن نماید، تا بدینوسیله با تحریک تقاضا از طریق کاهش قیمت ها، به رکود سنگین حاکم بر صنایع پایین دستی پایان دهد. رکودی که می تواند موجب به از دست رفتن هزاران هزار اشتغال ثابت و درازمدت شود.
این خبر با تغییراتی چند از نیپنا گرفته و منتشر شده است.