اشتراک گذاری

اقتصادی, بورس کالای ایران, پتروشیمی

من نبودم؛ دستم بود …

من نبودم؛ دستم بود …

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : 2دقیقه

106

20

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: درخواست ما از وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که سامانه بهین یاب را پالایش کند. این در حالی بود که در جلسه ای که دیروز برگزار شد، چون از طرف وزارت صمت، نماینده ای حضور نداشت، همه کاسه و کوزه های التهاب و اختلال در بازار پلاستیک ها بر سر این وزارتخانه شکسته شد! البته منظور این نیست که این وزارتخانه، سهم خود را از تقصیرات به عهده ندارد، ماجرا اینست که همواره مثلا بورس کالا، ادعا می کرد که معاملات توسط دادستانی رصد می شود، حال آنکه دیروز دادستان از این موضوع اظهار بی اطلاعی کرد و در مقام پرسشگر و مطالبه گر، حضور پیدا کرد!!! متاسفانه این دور باطلی است که سالیان درازست، مدیریت در کشور شاهد آن است و همان حکایت معروف ” من نبودم، دستم بود” را تداعی می کند. 

به گزارش صنایع پلاستیک به نقل از ایرنا، شاپور محمدی در نشستی که با حضور دادستان عمومی و انقلاب تهران و مسئولان بازار سرمایه کشور، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در روز گذشته برگزار شد، گفت: جذب نقدینگی از طریق بورس هم موجب .رونق تولید و هم رونق اشتغال می شود.وی ضمن نصایحی به سرمایه گذاران، از حرکت نقدینگی به سمت بازار بورس به شکل روشمند حمایت کرده و درباره سامانه بهین یاب، بورس کالای ایران  نیز نکاتی را مطرح نمود.

در این نشست سوالاتی مطرح شد، یکی از این سووالات این بود که در موضوع پتروشیمی عده‌ای در بورس کالا محصولاتی دریافتی را چند برابر عرضه کردند آیا بورس نظارت داشت یا نداشت؟عباس جعفری دولت آبادی گفت: سازمان بورس چه نقشی داشت که متوجه تخلف نشد و ما یک دفعه شاهد دو برابر شدن محصولات پلاستیکی بودیم؟ آیا مسوولان سازمان بورس فقط وظیفه عرضه دارند؟

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوالات دادستان تهران گفت: ما چندین بار در این خصوص نامه‌نگاری کردیم و زمانی که قیمت ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومان بود در کارخانه و بورس مشکلی نداشتیم، اما وقتی قیمت دلار تغییر کرد و قیمت‌های دیگری در بانک مرکزی و دیگر جا‌ها مطرح شد، ستاد تنظیم بازار تلاش کرد قیمت کالا‌های اساسی را پایین نگه دارد.

شاپور محمدی گفت: قیمت پایه را فروشنده تعیین می‌کند و سازمان بورس کالا قیمت پایه را از فروشنده دریافت می‌کند و دولت به لحاظ اعلام حاکمیت اگر بخواهد قیمت را پائین نگه دارد از طریق یارانه است.

وی افزود: وقتی تفاوت قیمت‌ها به وجود آمد ده‌ها نامه به آقای جهانگیری نوشتیم و خواستیم فضای رقابتی ایجاد شود و وقتی سقف‌ها برداشته شد قیمت در بیرون افت کرد.

دادستان تهران در ادامه پرسید: بر اساس اظهارات مسوولان شرکت‌های پتروشیمی افرادی هستند که در بورس برنده می‌شوند، اما کار تولیدی نمی‌کنند و کسی که کارخانه دار نیست چطور می‌تواند در بورس خرید کند؟

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ گفت: سامانه بهین یاب باید اصلاح شود و تعداد تولیدکنندگان در حوزه پتروشیمی ۸ هزار مورد است، اما واقعا تعداد کمی فعالیت می‌کنند.

وی افزود: اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت بخواهد این ۸ هزار تولیدکننده را بررسی کند حتما باید سامانه بهین یاب پالایش شود چرا که سال گذشته تقاضای PET ، دویست و پنجاه (۲۵۰) هزار تن بود، اما امسال ۵ برابر شد و این تقاضای کاذب است و وقتی تقاضا می‌آید بورس، تقسیم به نسبت می‌کند و شاید بخشی به مصرف کننده و تولیدکننده واقعی هم برسد.

محمدی گفت: البته وزارت صنعت در خصوص میلگرد و فولاد هم گفته است که مثلا به ۱۰۰ نفر کالا داده شود و این هم غلط است و این‌ها کالا را می‌خرند و به بقیه می‌فروشند.

وی افزود: اینکه سازمان امور مالیاتی در این خصوص نظارت دارد یا نه؟ نمی‌دانیم و اینکه سازمان حمایت در خصوص پت نظارت می‌کند که آیا تولیدکنندگان دریافت می‌کنند یا نه، باز هم نمی‌دانیم.

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما