با توجه به تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان در ادارات دولتی در مجلس شورای اسلامی و نزدیک شدن به پایان زمان استعفای مدیران واجد شرایط فوق، نوروززاده ریاست فعلی پتروشیمی به زودی رفتنی است. لیکن سووال اصلی امروز برای اهالی صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن اینست که پس از نوروززاده چه کسی بر صندلی مدیریت این سازمان کلیدی تکیه خواهد زد؟
به گزارش صنایع پلاستیک بنا بر اخبار واصله در این روزها، لابی گری ها و جنگ قدرت بسیاری برای تصاحب صندلی مدیرعاملی پتروشیمی در جریانست، چرا که این شرکت، دارای منابع مالی و به ویژه ارزی فراوانی است و یا به عبارت بهتر بر همه پتروشیمی های کشور که اکثرا هم خصوصی {خصولتی} شده اند، نظارت عالیه دارد، در نتیجه طبیعی است که این صنعت و منصب مدیریت پتروشیمی، ذی نفعان فراوانی داشته باشد که سعی در اثرگذاری در انتخاب آقای وزیر را دارند.
با توجه به این که نوروززاده مدیرعامل فعلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به دلیل بازنشستگی در روزهای آینده باید از این سمت خداحافظی کند، رقابت شدیدی میان ذی نفعان برای تاثیر گذاری بر روند انتخاب مدیرعامل جدید شکل گرفته است.
شرکت های ملی نفت و گاز به دلیل ماهیت تماما دولتی خود، شاهد روندی آرام و بی تنش در انتخاب مدیرعامل هستند که وزیر نفت به زودی مدیران عامل جدید آنها را معرفی می کند.
اما ماجرای شرکت ملی صنایع پتروشیمی تفاوت دارد، با توجه به این که بخش عمده صنعت پتروشیمی کشور خصوصی شده و حتی برخی هلدینگ ها دارای قدرت بسیار زیادی هستند، اکنون بازیگران متعددی در امر انتخاب مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی دخالت دارند که برخی از آنها در داخل این شرکت و بقیه خارج از آن هستند.
امیدواریم که بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت تلاش می کند بدون تاثیرپذیری از این حاشیه ها، مدیرعامل جدید را به زودی معرفی کند که احتمالا از میان نیروهای جوان و بانوان خواهد بود. بنا به آخرین اخبار شنیده شده، خانم فرناز علوی که سابقه ی حضور در هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی را نیز داراست، تا این لحظه بیشترین شانس را برای تصاحب کرسی مدیر عاملی پتروشیمی داراست.