به گزارش صنایع پلاستیک، چهارشنبه عمدتا روزهای کم خبریست. از این رو، در نظر داریم از این هفته در این روزها، در هر هفته آنالیز یکی از مواد پلیمری را که در بورس کالای ایران عرضه می شود، برای شما گرامیان منتشر نماییم تا شما با پلیمرهایی که در تالار محصولات پتروشیمی عرضه می شوند، بیشتر آشنا شویید. برای هفته نخست، پلی استایرن انبساطی ۲۰۰ پتروشیمی تبریز را به عنوان نخستین ماده پلیمری، که در روزهای چهارشنبه معرفی خواهیم کرد، برگزیدیم.
در معاملات سه شنبه ۵ شهریورماه پلی استایرن انبساطی ۲۰۰ برای چهارمین یا پنجمین هفته پیاپی، عنوان محبوب ترین کالای پلیمری عرضه شده در بورس کالا را از آن خود کرد و تنها کالای پلیمری بود که بیش از ۲۰ درصد رقابت بر سر آن شکل گرفت. درمعاملات دیروزسه شنبه ۵ شهریور، حداکثر تا ۲۲ درصد رقابت نسبت به قیمت پایه، توسط معامله گران برای به انبار بردن محموله های پلی استایرن انبساطی ۲۰۰ پتروشیمی تبریز صورت پذیرفت.
نام اصلی این گرید HS221 یا EPS 200 است. همانطور که پیشتر هم ذکر شد، این محصول توسط پتروشیمی معظم و قدیمی تبریز که بزرگترین و قدیمی ترین تولیدکننده پلی استایرن می باشد، تولید می شود.
این ماده به ترتیب در دسته پلیمرها قرار دارد و از نوع ترموپلاستیک هاست و در گروه پلی استایرن ها قرار گرفته و گرید انبساطی این ماده است.
کاربردهای اصلی این ماده اولیه پلیمری، در صفحه های عایق، فوم و بلوک است. از همین رو در صنایع بسته بندی و خودرو استفاده زیادی دارد. از پلی استایرن ها، می توان در بسته بندی های سبک وزن، که بخش عمده ای از آن را هوا تشکیل می دهد به صورت فوم استفاده کرد.
همچنین در صنعت آشامیدنی و خوراکی و به طور کلی صنعت یکبارمصرف، پلی استایرن ها مورد استفاده قرار دارند. یکی از دلایل محبوبیت این کالا در هفته های اخیر، در پیش بودن ماه محرم و استفاده از ظروف یکبارمصرف و افزایش تقاضا برای این نوع مواد اولیه (گروه پلی استایرن ها) است. همچنین انواع گریدهای مختلف پلی استایرن ها، به صورت محدود در صنایع الکترونیک و ساخت و ساز نیز قابل بهره برداریست.
در ارتباط با بازیافت پلی استایرن ها، می توان گفت که پروسه ای نسبتا دشوار دارند و به همین دلیل هم میزان حجم بازیافت پلی استایرن ها در سطح جهانی رقم ناچیزیست. اما به تازگی برخی از شرکتهای پیشرو، روشهای جدیدی را برای بازیافت انواع پلی استایرن ها ابداع کرده اند که این امیدواری را ایجاده کرده است که میزان بازیافت این کالای پلیمری افزایش یابد.
در ادامه می توانید جدول خواص فیزیکی این پلیمر را مشاهده نمایید: