به گزارش صنایع پلاستیک، و بر اساس جستارهای تیم نگارش بخش فارسی این وبگاه ، یک مطالعه جدید نشان می دهد که غذا خوردن از ظروف پلاستیک می تواند به گونه ای قابل توجه خطر نارسایی احتقانی قلب را افزایش دهد. پژوهشگران دریافته اند که مصرف مکرر مواد غذایی از ظروف پلاستیک احتمالاً به دلیل قرار گرفتن مواد غذایی در معرض مواد شیمیایی مضر می تواند با بروز برخی از بیماری های قلبی مرتبط باشد.
این مطالعه بر روی بیش از ۳۰۰۰ نفر و همچنین آزمایش بر روی موش ها صورت پذیرفته و نشان داده است که مواد افزودنی موجود در پلاستیک و منومرهایی که بسته به شرایط ممکن است آزاد شده باشند، عملکرد “ریزاندامگان همزیست” در روده را (که به آنها “میکروبیوم” هم گفته می شود)، مختل می کنند و با ایجاد التهاب به قلب آسیب می رسانند.
وقتی مواد ساختاری ظروف پلاستیک در معرض مایعات داغ قرار می گیرند، میلیون ها ذره میکروپلاستیک یا میکروپلاستیک ها را آزاد می کنند که ممکن است به تنش اکساییشی یا همان استرس اکسیداتیو و آسیب های قلبی عروقی بیانجامد. در این آزمایش ها، آسیب هایی قابل توجه به بافت قلب و تغییرات میکروبیوم روده موش هایی که آب آلوده به شیرابه های پلاستیک را نوشیده بودند، مشاهده شده است. (در تصوی سمت چپ، برش سمت راست، قلب سالم و برش سمت چپ|، قلبی را که دچار نارسایی شده نشان می دهد)
به این ترتیب، محققان دریافتند که حتا قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض آب آلوده به پلاستیک منجر به اثراتی مشابه بر سلامتی می شود. در حالی که این مطالعه مواد شیمیایی خاصی را مشخص نکرده است، تحقیقات قبلی در رابطه با بیس فنول آ – BPA، فتالاتها و Pfas را با بیماری قلبی مرتبط میداند. کارشناسان توصیه میکنند از گرم کردن ظروف پلاستیک حاوی غذا با مایکروویو، نگهداری مواد غذایی داغ در پلاستیک یا پخت و پز با ظروف پلاستیک خودداری کنید. انتخاب جایگزین های شیشه ای، فلزی یا چوبی می تواند به کاهش قرار گرفتن غذا در معرض میکرو پلاستیک ها کمک کند. در هر حال برای بیرون بردن و انتقال غذا استفاده از ظروف غیر پلاستیک ممکن است انتخابی مطمئن تر باشد.